W branży gastronomicznej coraz większą popularność zyskuje trend „crispy-style”, a na kartach menu dominują dania o intensywnej chrupkości. To właśnie ta tekstura stała się jednym z najbardziej pożądanych elementów kulinarnych wśród współczesnych konsumentów.
Jeśli chcesz, aby Twoi klienci wracali po więcej, postaw na fundament menu, który wyróżnia i buduje lojalność – panierka do kurczaka dedykowana gastronomii marki Holly Powder. To rozwiązanie stworzone z myślą o profesjonalistach: właścicielach restauracji, lokali fast food, food trucków oraz sieci franczyzowych.
Przekonaj się, że wybór odpowiedniej panierki to nie tylko kwestia smaku. To świadoma decyzja biznesowa, która wpływa na wizualny i smakowy efekt dania, jego powtarzalność oraz satysfakcję gości.
Dlaczego właśnie panierka do kurczaka jest tak istotna w Twoim menu?
Odpowiednio dobrana panierka:
- podkreśla walory mięsa,
- wpływa na pierwsze wrażenie wizualne dania,
- zapewnia odpowiednią strukturę panierki i jej chrupkość
- wyróżnia ofertę na tle konkurencji.
W dobie rosnącej popularności comfort food i dań „crispy-style”, chrupkość staje się symbolem jakości.
Jaką panierkę do kurczaka wybrać?
W profesjonalnej kuchni warto postawić na gotową panierkę gastronomiczną, która łączy wszechstronność z wysoką jakością. Idealnym rozwiązaniem będzie produkt, który sprawdzi się zarówno w przypadku kurczaka, jak i ryb – pozwoli Ci to łatwo rozszerzyć menu np. o popularne fish burgery, bez potrzeby inwestowania w dodatkowe surowce.
Panierka do kurczaka i ryby marki Holly Powder to doskonały wybór także ze względu na swój neutralny profil smakowy. Dzięki temu z powodzeniem wykorzystasz ją zarówno w wariantach łagodnych, jak i pikantnych – o stopniu ostrości decyduje wyłącznie zastosowana marynata.
Jedna panierka, wiele możliwości – elastyczność, która realnie wspiera rozwój Twojej oferty i optymalizację kosztów operacyjnych.

Panierka do kurczaka – znacznie więcej niż tylko nuggetsy
Panierowany kurczak w formie nuggetsów to klasyka, szczególnie popularna w menu dziecięcym. Jednak kurczak w złocistej, chrupiącej panierce to baza, na której można zbudować znacznie szerszą ofertę – zarówno w konceptach typu fast food, jak i w nowoczesnych restauracjach.
Dzięki uniwersalności panierki możesz łatwo komponować cieszące się popularnością, wysokomarżowe dania, które zwiększają średnią wartość paragonu.
Pomysły na dania z chrupiącym kurczakiem:
- burgery z filetem w panierce
- wrapy z kurczakiem i warzywami
- bajgle z dodatkiem sosów i sałat
- sałatki z chrupiącymi kawałkami mięsa
- quesadilla z serem i kurczakiem
Dzięki jednej panierce – więcej możliwości, większa elastyczność i szybsza rotacja produktów.
Zacznij od testu – sprawdź, jak Twoja oferta może zyskać na nowej panierce do kurczaka
Producent panierki do kurczaka Holly Powder oferuje praktyczny zestaw startowy, który pozwoli Ci przetestować produkt we własnym lokalu. To doskonała okazja, by przekonać się, jak łatwo możesz przygotować dania tak dobre i atrakcyjne jak te, które oferują największe i najbardziej rozpoznawalne sieci serwujące kurczaka na świecie.
Dodatkowo, podejmując współpracę z marką Holly Powder, możesz liczyć na profesjonalne konsultacje wdrożeniowe oraz kompleksowe wsparcie marketingowe.
Skorzystaj z możliwości i sprawdź sam – jak chrupie sukces!